Október 15 a Kézmosás Világnapja

Mikor az emberek az egészségükről beszélnek, hajlamosak komplex higiéniai folyamatokat keresni, miközben az egyik leghatékonyabb védelmi módszert gyakran figyelmen kívül hagyják: a kézmosást és kézfertőtlenítést. Október 15-én ünnepeljük a Kézmosás Világnapját, melynek célja, hogy ráirányítsuk a figyelmet arra, hogy a kézmosás nem csupán mindennapi rutin, hanem életünk elsődleges védelmi vonala a kórokozók ellen.

Az egyszerű kézmosás a legelső higiéniai gyakorlat, amit elsajátítunk gyermekként. Ez a cselekvés valószínűleg az első, amit szüleink tanítottak meg nekünk azzal, hogy „Moss kezet!” és ma is ugyanaz a tanács érvényes: Mossunk és fertőtlenítsünk rendszeresen kezet!

Mikor kell kezet mosni?

Hazatérés az Utcáról

Mindenki találkozik naponta a külvilággal, és ezzel együtt potenciális kórokozókkal is. Amikor hazaérünk, legyünk tudatosak és azonnal mossuk meg kezünket szappannal legalább 30 másodpercig, majd szárítsuk meg alaposan.

Gyerekeknek Játék után

Gyerekek a legjobban játék közben tanulnak és fejlődnek, azonban a játék során a kéz felszíne potenciális veszélyforrás lehet. Ezért fontos, hogy miután a gyerekek homokoztak, mászókáztak labdáztak, meg is mossák kezüket ezeket a tevékenységeket követve, hogy elkerüljék a kórokozók terjedését.

Étkezés előtt és után

Az étkezés az egyik olyan tevékenység, ahol a kézmosás kiemelkedően fontos. Az étkezés előtt és után is alaposan mossuk meg a kezünket. Ez segít elkerülni, hogy étkezés során a piszkos kezünkről a szervezetünkbe kerüljenek a betolakodók.

WC használat után

A WC használata után való kézmosás talán az egyik legfontosabb higiéniai gyakorlat. A WC-környezet bővelkedik kórokozókban, és a kézmosás ebben az esetben elengedhetetlen ahhoz, hogy ne kerüljünk veszélybe.

Bár a kézmosás az alapvető higiéniai gyakorlat, néha nincs lehetőségünk szappannal és vízzel való alapos tisztításra. Ilyenkor a kézfertőtlenítők használata kiváló alternatíva. Az alkohol alapú kézfertőtlenítők hatékonyan távolítják el a kórokozókat, és hozzájárulnak az egészségünk megóvásához.

A kórokozók több, mint 70 százaléka a kézről juthat be a szervezetünkbe. Ezért is fontos, hogy rendszeresen és alaposan mossuk és adott esetben fertőtlenítsük azokat. A Kézmosás világnapja alkalmából emlékezzünk meg róla, hogy a legegyszerűbb és legjobb dolog, amit az egészségünkért tehetünk, az, ha odafigyelünk a kézhigiéniára mindennap.

A BradoLife a kézhigiéniára szakosodott termékeivel segít abban, hogy megőrizd az egészségedet és védd magad a kórokozókkal szemben. Ne felejtsd el: a kézmosás és kézfertőtlenítés az elsődleges védelmi vonal az egészséged megőrzésében!

A Kézmosás Világnapja arra emlékeztet minket, hogy a kézmosás és kézfertőtlenítés nem csupán napi rutin, hanem az egészségünk és a környezetünk védelmének alapja. Ne hagyd figyelmen kívül ezt az

egyszerű, mégis hatékony gyakorlatot, és tartsd magad és családod egészségét a központban. Az egészség mindannyiunk legnagyobb kincse!