Milyen higiéniai szempontokat érdemes újra gondolnunk, ha bővül a család?

A fertőtlenítésnek és a higiéniai szempontok fókuszba kerülésének nemcsak évszakokhoz köthető indikátorai vannak. Előfordulnak bizonyos élethelyzetek is, amikor a tisztaság különösen fontossá válik. Az egyik legradikálisabb változás például akkor jön el egy pár életében, amikor családdá válnak és bővül a létszám. De mit jelent ez a kórokozókra nézve?

Egy gyermek érkezése gyökeresen megváltoztatja egy család életét. Idomulnak az újszülötthöz a napi teendők, az étkezési szokások és még a higiéniai szükségletek is. Abban a pillanatban ugyanis, amikor már nemcsak magunkért vállalunk felelősséget, bizonyos dolgokat teljesen átértékelünk és sokkal fontosabbnak ítéljük meg, mint azt megelőzően. Ilyen például a minket körülvevő tárgyak és lakóhelyünk tisztasága.

A csecsemők alapvetően érzékenyebbek a külvilág hatásaira, így a kórokozókra is. Ennek oka, hogy immunrendszerük születésük pillanatában még kifejletlen, ezért a vírusoknak és baktériumoknak is könnyű célpontnak bizonyulnak. Ebből fakadóan fontos, hogy rendszeresebben és alaposan tisztítsuk az őket körülvevő dolgokat, hiszen az első hónapokban előszeretettel vesznek mindent a kezükbe, szájukba ezért, ha nem tartunk mindent tisztaságban a kórokozók játszva szervezetükbe juthatnak.

Tisztaság lépésről-lépésre

A 0. pont a különböző felületek fertőtlenítése legyen, ugyanis az egyik legfontosabb, hogy az egyes helyek, ahova lehelyezzük a tárgyakat, tiszták legyenek. A BradoClub univerzális felületfertőtlenítő szerei remek szolgálatot tesznek az alkoholálló felületeken, amellett, hogy megtisztítják, az azokon meglapuló kórokozókkal is leszámolnak. A pelenkázó például gyakran esik piszkos foltok áldozatául és szerencsére, a legtöbb esetben ennek fedőanyaga olyan összetételű, mely jól bírja a fertőtlenítőszereket, sőt kifejezetten ajánlott rendszeres megtisztítása.

A különböző használati tárgyakat, melyek nap, mint nap a gyermek közelébe kerülhetnek, érdemes legalább naponta egyszer áttörölgetni vizes kendővel, azokat pedig melyeket gyakran a szájához is emel célszerű, gyakran kimosni vagy ki is főzni, ha alkalmas rá a tárgy. Ha plüssről vagy textiliáról, mosható anyagról beszélünk, a BradoClub folyékony fertőtlenítő mosószerei nemcsak tisztaságot és frissességet adnak, hanem fertőtlenítik is a holmikat.

A kézmosást igénylő helyzetek száma is exponenciálisan megnövekszik egy utód mellett. Ha például vendég érkezik, fontos, hogy az első a kézmosás legyen, mikor belép a lakásba, hiszen az utcáról olyan kórokozókat hozhat magával akarva, akaratlanul, melyek a gyermekre veszélyesek lehetnek. Gyakran piszkosak leszünk az etetés, a büfiztetés alkalmával és a pelenkacseréről még szót sem ejtettünk. Ilyen helyzetek után érdemes kezeinket megmosni vagy, ha esetleg nincs a közelünkbe folyóvíz, lefertőtleníteni. A BradoLife kézfertőtlenítő termékei gyorsan és hatékonyan bánnak el a kezünkön lévő koszokkal és az azon megtapadó kórokozókkal. Ráadásként pedig, a nem közvetlen családtagoknak még egy hasznos tipp; mielőtt kézbe vennék a babát, érdemes egy textilpelust helyezni maguk elé védve ezzel a gyermeket a ruhán meglapuló piszoktól és ruhájukat is a kicsi akcióitól.

Készülj fel minden helyzetre a BradoLife és BradoClub termékeivel!