Ne csak mosd, fertőtlenítsd is ruháid

A ruhák tisztántartásának, azon belül is a mosásnak két nagyon fontos alapszabálya van. Az egyik, a megfelelő mosási program kiválasztása az adott ruhafajtához, a másik pedig a professzionális mosószer alkalmazása. Amennyiben erre a kettőre odafigyelünk, nemcsak kedvenc ruháinknak adunk hosszabb életet, hanem spórolhatunk is általa. Nem mennek tönkre ruhaneműink, nem szükséges egymás után többször kimosni azokat, hogy eltávolítsuk a legmakacsabb foltokat és ennek köszönhetően időt is nyerünk és sok bosszús perctől kíméljük meg magunkat.

A legtöbb háziasszonynak van egyéni mosási rutinja. Megvannak a napok, hogy mikor mosnak ruhát, mikor ágyneműket, mikor törülközőt, mikor fehérneműt, mikor színeset és mikor fehéret. Természetesen előfordul, hogy akadnak eltérések, de a legtöbben ragaszkodnak a jól bevált szokásaikhoz, ha a házimunkáról van szó.

A ruhaneműk tisztítása amellett, hogy komfortérzetet kölcsönöznek mindennapi megjelenésünkhöz, higiéniai szempontból is nagyon fontosak. Legyen szó akár ágyneműhuzatról, akár fehérneműről vagy éppen konyharuháról elengedhetetlen, hogy a megfelelő tisztítási módot válasszuk közvetlen használatuk előtt. Ha ezt nem tesszük, ezekről is könnyen juthatnak kórokozók szervezetünkben, hiszen bőrünkkel közvetlenül érintkeznek gyakran használt textiliáink, melyeken gombák és baktériumok is megtelepedhetnek.

A megfelelő mosási program és hőfok kiválasztása szintén lényeges, ha az a célunk, hogy a jó illat mellett a szövet közül valóban eltávolítsuk a piszkot és szennyeződéseket, valamint fertőtlenítsük is a szennyest. Az olyan anyagoknak, mint például a törülközők, fehérneműk, konyharuhák vagy az ágyneműk mindenképp érdemes magasabb hőfokú (minimum 60 °C-os) programot választanunk. A BradoClub fertőtlenítő folyékony mosószer tökéletes választás erre a helyzetre, hiszen klórmentes, azaz nem keményíti meg a ruhaneműt, illetve baktérium- és gombaölő hatással is rendelkezik, ami határozottan fontos az említett textíliáknál.

Leggyakrabban használt ruháink, a pólók, nadrágok és pulóverek mosásához is ajánlott a BradoClub fertőtlenítő folyékony mosószer, hiszen a termék már alacsonyabb hőfokon is hatékony. Így, ha kímélő programmal mosunk is, 20 vagy 30 fokon, akkor sem kell amiatt aggódnunk, hogy ruháink nem tisztulnak meg kellőképpen.