Hogyan védekezz az őszi influenzaszezon ellen

Az idő lehűlésével, a nagy melegben hátérbe szoruló vírusok és baktériumok újra magasabb számban vannak jelen a levegőben. A hűvösebb napoknak, a változékony időjárásnak és a kevesebb D vitaminnak köszönhetően immunrendszerünk is nehezebben védekezik a kórokozók ellen, ezért különösen fontos, hogy szeptember hónaptól nagyobb és koncentráltabb figyelmet fordítsunk egészségünk fenntartására.

A legfontosabb alapszabály, ha el akarod kerülni a betegségeket, hogy figyelj magad és környezeted higiéniájára! Informálódj az éppen tomboló fertőzésekről és azok megelőzési módszereiről.

Fontos, hogy egészségesen étkezz. Megfelelő mennyiségű tápanyagot, rostot, fehérjét vigyél be szervezetedbe és ne feledd el a vitaminpótlást sem. Az A, B, C-és D vitaminok rendszeres szedése legyen alapvetés és az étrended elengedhetetlen része.

A táplálkozás mellett jelentős szerepe van a megfelelő folyadékbevitelnek is. Javasolt legalább napi 2-3 liter víz fogyasztása – a melegebb napokon akár több is – ami amellett, hogy segíti anyagcseréd, bőrödre és belső szerveid megfelelő működésére is pozitív hatással van.

Lakóhelyed és munkahelyed, azaz azok az életterek, ahol a legtöbb időt töltöd mindig legyenek kellően tiszták. Takarítsd és fertőtlenítsd rendszeresen azokat a tárgyakat, használati eszközöket és bútorokat, melyeket gyakran a kezedbe veszel, arcodhoz emelsz.

Elsődleges a tiszta levegő, ezért naponta legalább 2 alkalommal szellőztess. Ezzel nemcsak a fáradt és elhasznált levegőt frissíted fel, hanem akár kellemetlen szagoktól is megszabadulhatsz és jóleső friss hűvös levegőt engedhetsz be kintről.

Mozogj, amikor csak teheted, hiszen immunrendszered épségéhez a megfelelő fizikum jelentősen hozzájárul. Találd meg azt a sportot, ami számodra legideálisabb és végezd azt rendszeresen.

A változékony időjárásra való tekintettel, minidig öltözködj az időjárásnak megfelelően. Az őszi napfény gyakran csalóka, ezért ajánlatos ezidőtájt a réteges ruházat viselete.

A legfontabbat pedig, utoljára hagytuk; kezeid tisztasága legyen az, amire mindenhol, minden helyszínen és minden esetben odafigyelsz. Ha megérkezel egy adott helyszínre kézmosással kezd, hogy az út alatt esetlegesen összegyűjtött kórokozókat limitáld bőrödön. Ajánlottak erre a BradoLife folyékony fertőtlenítő szappanjai, melyek amellett, hogy hatékonyak és elpusztítják a kórokozók 99,9% még kellemes illatot is kölcsönöznek kezeidnek.

Az utcán, tömegközlekedési eszközökön, illetve a bevásárlással töltött percek alkalmával pedig használd a BradoLife 50 ml-es kézfertőtlenítőit. Praktikus termék hiszen a legkisebb táskában is elfér és nem igényel nagy helyet, valamint használata egyszerű és célravezető.

Fogadd meg tanácsainkat és vedd fel Te is a harcot az őszi betegséghullámmal.