Gyermeked egészségének alapja: a kézfertőtlenítés

Ha gyermeked játék közben összepiszkolja a kezét, annak örülnöd kell, mert csak így szerezhet szó szerint első kézből származó, közvetlen tapasztalatokat a környező világról. Ma már rendelkezésre állnak azok az eszközök, amelyekkel elejét lehet venni a piszkos kezek által hordozott fertőzéseknek. Ha a kézfertőtlenítésre a játék szüneteiben gondot fordítasz a kézfertőtlenítő kendő vagy gél használatával, akkor nyugodtan hagyhatod csemetédet játszani szinte bárhol, mert hasznára lesz mindkét tapasztalat: mind a túlzott óvatosságtól mentes, önfeledt játék, mind pedig a felnőttkorban is fontos azonnali „higiéniai gyorssegély” bevetése a piszkos felületek érintése után.

Kézfertőtlenítés játék közben

„Ne nyúlj hozzá!” Sokak gyermekkorát végigkísérte a felszólítás, mely a játékot és a gyermekre jellemző kíváncsiságot korlátozza. Bizonyára a Te környezetedben is vannak olyan szülők, akik még mindig lépten-nyomon rászólnak a gyermekükre, hogy ne fogjanak meg bizonyos dolgokat. Régebbi beidegződés ez, abból a korból, amikor még nem voltak elérhetőek a kézfertőtlenítés magunkkal vihető eszközei. A kézmosásra a hazatérésig várni kellett, és ezért sok gyerek úgy nőtt fel, hogy az ismételt szülői tiltások bátortalanná tették őket, hiszen nagyon kevés olyan dolog volt, amiről tudták, hogy nyugodtan hozzányúlhatnak.

 

A kézfertőtlenítés modern megoldásai, mindenekelőtt a kézfertőtlenítő gél és a kendő lehetővé tette, hogy ezt a tiltásra és korlátozásra alapozó nevelési elvet a szabadabb játék lehetőségével helyettesítsük. Ez nemcsak azért fontos, mert támogatja a gyermeket abban, hogy megismerje a környezetét, hanem amiatt is, mert hozzászoktatja, hogy természetesként gondoljon a keze higiéniájának biztosítására.

Tiszta gyermekkezek pár pillanat alatt

Nem kell külön felhajtás és hosszas rábeszélés ahhoz, hogy a játék szünetében kendővel áttöröljük, kézfertőtlenítő géllel átsimítsuk a kíváncsi praclikat! Ez éppolyan természetes része lehet a mókának, mint a játék maga. Az általános tiltásnál sokkal hasznosabb a  „nyúlj hozzá, érintsd meg – de utána gondoskodj a kezed tisztaságáról!” elv.

Ennek érdekében a Las Vegasban megrendezett nemzetközi szépségipari kiállításon, a CosmoProfon 2016-ban egyedüli magyar gyártóként részt vevő cégünk olyan magaddal vihető megoldásokat fejlesztett ki, amelyek különösen a kisgyerekes szülőknek lehetnek hasznára.

Kattints tovább, és ismerd meg a legjobb megoldást a kézfertőtlenítésre!