A kézhigiénia világnapja

Május 5-e a kézhigiénia világnapja. 2009 óta tartják számon, világszerte a WHO kezdeményezésére indított világnapot. A több mint 10 éve indított ötletet, az a szándék vezérelte, hogy felhívják az emberek figyelmét a pontos és funkcionális kézmosás fontosságára. A BradoLife számára olyan ez akár egy születésnap, így minden évben komolyan vesszük a jeles napot.

A kézmosás és alapvető kézhigiénia olyan tevékenység, amely mindannyiunk életének részét képezik. Azzal, hogy megfelelően végezzük, nem csak a magunk, hanem környezetünk egészségéért is teszünk, így rendkívül fontos, hogy megfelelő időben, kellő alapossággal és az arra legalkalmasabb termékkel tegyük azt otthon és munkahelyünkön egyaránt.

A kezünk a leginkább szabadon hagyott, illetve a legtöbbet interakcióba lépő testrészünk. Mindent ezen végtagunkkal vizsgálunk elsőként, sőt a társas kapcsolatainkban is gyakran adunk vele jeleket. A fertőző betegségek több, mint 80 százaléka kezünk segítségével is terjedhet, így annak rendszeres tisztítása segítségünkre lehet a vírusok és baktériumok terjedésének megfékezésében is.

Sokszor fáradtak vagyunk és azt gondoljuk, hogy most úgysem fogtam meg semmit az utcán, most nem mosok kezet. Étkezés előtt mellőzöm a tisztogatást, elég csak utána.
Nem! Ne ez legyen az a tevékenység, amivel időt szeretnénk spórolni! Hiszen gondoljunk csak bele, ha azt az összeszámolva körülbelül napi 20 percet kézmosással töltjük, kevesebb időt fekszünk majd betegen az ágyban és sokkal biztonságosabb kezekkel ölelhetjük meg szeretteinket.

Fertőtlenítsük kezeinket, a kézmosás világnapján különös figyelemmel és alapossággal és ültessük át ezt a részletességet, a mindennapokba.

Fogadjátok szeretettel a BradoLife kézmosási ábráját a helyes lépésekről!