Portörlés vagy porszívózás? Melyiket érdemes előbb csinálni otthon?

Otthonunk tisztán tartása mindannyiunk számára fontos. Takarítás közben sokunknál gyakran felmerülő kérdés, hogy melyik a helyes sorrend: először kell-e a portörlést elvégezni, majd utána porszívózni, vagy éppen fordítva? Az is lehet, hogy eddig bele sem gondoltál, hogy ez fontos lehet és mindvégig fordítva csináltad. Nézzük, hogyan tudod hatékonyabbá tenni a takarítás folyamatát!

Első lépések a takarítás során

A portörlés az egyik legelső lépés a takarítás során, hisz ezzel megkönnyíthetjük a saját munkánkat és hatékonyabbak lehetünk. Ezzel a módszerrel eltávolíthatjuk a nagyobb port, szennyeződéseket és száraz szemetet, szöszöket a padlóról és egyéb felületekről. Emellett a portörlés segít felkavarni azokat az apró szennyeződéseket is, amelyeket a porszívó nem tud elsőre felszívni.

Megeshet, hogy porszívózás közben azt vesszük észre, hogy lassabban, nehezebben szívja magába a szennyeződéseket a porszívó. A hajcsomók vagy különféle szöszök, amelyek a ruhákról a földre kerülnek, felhalmozódnak ezáltal hátráltatva a munkánkat. Az előzetes portörléssel ezt a problémát megoldhatjuk, és megkímélhetjük magunkat a dupla munkától.

Jöhet a porszívó!

Miután a portörléssel a nagyobb részecskéket eltávolítottunk a padlóról, következhet a porszívózás. A porszívózás során a porszívó szívóereje hatékonyan felszívja a port, a hajszálakat, a polleneket és más apró szennyeződéseket, amelyeket a portörlés során felkavartunk. A porszívózás ugyanolyan fontos, mint a portörlés, ha nem még fontosabb. Míg a portörlés a nagyobb szennyeződéseket távolítja el a padlóról, addig a porszívózás mélyebbre hatol, és eltávolítja az apróbb porszemcséket, allergéneket és egyéb szennyeződéseket, amelyek nem mindig láthatók a felszínen.

Fontos, hogy a takarítás során a falakat és a sarkokat is jó alaposan kitakarítsuk, hisz sokszor ott bújnak meg a pókhálók és a nem kívánatos lakóik. Mindezek mellett pedig a szellőztetésről se feledkezzünk meg! Fontos, hogy kicserélődjön a levegő, főleg portörlés után.

Hasznos tippek: mit, mivel, hogyan?

• Mindig használj minőségi portörlő eszközöket és porszívót, hogy a legjobb eredményt érhesd el, és ne kelljen utómunkát végezned!

• Ne feledd, tisztítsd rendszeresen a porszívószűrőt, hogy fenntartsd a porszívó hatékonyságát és ne menjen tönkre pár év használat után!

• Próbáld meg rendszeres időközönként elvégezni a portörlést és a porszívózást, hogy megakadályozd a szennyeződések felhalmozódását otthonodban és egészséges környezetben tölthesd a mindennapokat!

Otthonod tisztántartásában segítségedre lesznek a BradoLife felületfertőtlenítői, amelyekkel portörlés után könnyedén áttörölheted a különféle felületeket, biztosítva a bacimentes övezetet!