Miben más a tavaszi nagytakarítás?

A tavaszi nagytakarítás már-már együtt jár a fák rügyezésével, az első tavaszi virágok nyílásával és az átmeneti dzsekik hordásával. Azaz nem kérdés, hogy március-április környékén érdemes beiktatnod egy nagyobb lélegzetvételű tisztogatást otthonodba. De miben más ez, mint a vasárnapi pórszívókör? – Hogy ha követed tippjeinket, akkor itt még a plafon sem fog kimaradni!

Az első és legfontosabb, hogy szobánkként haladjunk, illetve, hogy minden helyiségben és felületen az előírásoknak megfelelő tisztítószert használjunk!

Kezdjük a nagymosással. Vegyük le az ablakokról, az ágyakról, kanapéról, a konyhából, a székekről, párnákról az összes mosható textíliát. A fürdőt ki ne hagyjuk (kádkilépőket is!). Figyeljünk az egyes anyagok hőfok toleranciájára, minidig az adott holmiknak megfelelő Celsiuson mossuk. A BradoClub fertőtlenítő folyékony mosószere tökéletes választás a procedúrához, hiszen nem csak a friss illatról gondoskodik, hanem hatékonyan is tisztít, már akár 30 fokon.

A fürdőben, a mellékhelyiségben és a konyhában, amit csak lehet, azaz amit csak csempe borít, alaposan töröljük át. Ajánljuk ehhez a BradoLife alkoholos fertőtlenítő kendőit, amik könnyen használhatóak, nem igényelnek plusz segédeszközt, illetve öblítést sem. Emellett fordítsunk gondot a vízkőoldásra is, erre remek eszköz a BradoClub vízkőoldó tisztítószer. Takarítsuk át a polcok és tárolóeszközök felületét is, portalanítsuk azokat. A csaptelepeket, kerámia főzőlapot fürdőkádat, mosdókagylót, wc-t és ülőkét alaposan sikáljuk át természetesen érdemes mindegyik más és más szivacsot, törlőkendőt használnunk. A WC, konyhapult, főzőlap megtisztításához ajánljuk a BradoClub univerzális felületfertőtlenítőjét. 20-30 cm távolságból alaposan permetezzük a fertőtlenítésre szánt felületet úgy, hogy ne maradjanak ki részek. Hígítatlanul kell alkalmazni és ennek használata után sincs szükség öblítésre.

A hálószobákban, a nappaliban és az előszobában feltétlen végezzük el a nagytakarítás alkalmával is a szokásos rutinunkat, de ezúttal a kanapé az ágy, a szőnyegek és a szekrények alatt is porszívózzunk! Ezenfelül fordítsunk gondot a fűtőcsövek, függönykarnisok, ablakok, ajtók, kilincsek, polcok, szekrények portalanítására, megtisztításra, fertőtlenítésére is. A BradoLife alkoholos fertőtlenítő kendő, a bútorok és tárgyak megtisztításához is tökéletes választás. Ha pedig csillogó és tükörtisztaságú ablakokat szeretnénk, mindenképpen mikroszálas kendővel végezzük a pucolást, ne újságpapírral! Remek alkalom a nagytakarítás a nagy szellőztetésre is. Ilyenkor, ha tehetjük tárjuk ki összes szekrényünk ajtaját és hagyjuk levegőzni ruháinkat.

Keresd a BradoLife és BradoClub többi termékét is, mert nagy hasznodra lehetnek a mindennapokban!