Egészségben a közösségben

Az őszi influenzaszezon minden családban kihívás, de kellő odafigyeléssel, a megfelelő termékek használatával, gondoskodással és néhány praktikával tehetünk az őszi betegség-hullám ellen. A légúti kórságoktól hemzsegő októbert és novembert könnyedén megélhetjük szinte makk egészségesen is.

Az őszi időszakban nemcsak az idő lehűlése jelent szervezetünk számára komoly kihívást. Egészségi állapotunkra az is hatással van, hogy sokkal kevesebb friss gyümölcsöt fogyasztunk, kevésbé ér bennünket a napfény és napjaink jelentős részét is újra zárt közösségekben töltjük, legyen az akár iskola akár munkahely.

Mindemellett az is megnehezíti a helyzetet, hogy amint a család egyik tagja valamilyen kórokozó áldozatául esik, az jellemzően szép sorjában végighalad az egy háztartásban élők többi tagján is, így kialakítva a soha véget nem érőnek tűnő fertőzésspirált.

Azonban, ha tudatosan felkészülünk, akár már a nyár utolsó heteiben a hidegebb napokra sok kellemetlen orrfújástól, és szűnni nem akaró köhögéstől megkímélhetjük magunkat.

Fontos például, hogy a szervezetünk kellő működéséhez a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat rendszeresen bevigyük, akár a megfelelő étrend kialakításával, akár plusz források, étrendkiegészítők segítségével.

A rendszeres mozgásról sem szabad lemondanunk, hiszen a gyakori edzésnek köszönhetően immunrendszerünk ellenállóképessége is nő.

Legalább naponta kétszer szellőztessünk otthon és munkahelyünkön is, hogy a levegőben se tudjanak megmaradni a baktériumok.

Annak okán, hogy sokkal többet tartózkodunk közösségben, érdemes a személyes higiéniára és a fertőtlenítésre is nagyobb gondot fordítani. Gyermekeink iskolatáskájába vagy tisztasági csomagjába feltétlen helyezzünk 50 ml-es BradoLife kézfertőtlenítő gélt, melyet könnyedén használhatnak, akár a közösségi mosdóhasználat után, akár az étkezést megelőzően vagy az udvari mozgásból visszatérve az osztályterembe. Fontos, hogy edukáljuk is őket, hogy a termékek ne csak súlyt jelentsenek táskájukban, hanem ha megkívánja a helyzet, valóban használják azokat.

A munkahelyünkön érdemes asztalunkat legalább hetente egyszer BradoClub felületfertőtlenítővel lekezelni, hogy az azon lapuló kórokozók, ne terjedhessenek tovább. Ne csak szeretteinknek javasoljuk a kézfertőtlenítők használatát, az irodában is mindig figyeljünk, hogy mik azok a helyzetek, amik kéztisztítást kívánnak. Célszerű asztalunkra 500 ml-es BradoLife kézfertőtlenítő gélt kihelyezni, melynek rendszeres használata védelmet nyújt kezeinknek a vírusok és baktériumok ellen.

Készülj a BradoLife termékeivel az influenzaszezonra és tegyél meg minden tőled telhetőt az egészség érdekében.