A látható és a láthatatlan világ kapcsolatai

Az oktatási intézmények az óvodától kezdve egészen az egyetemig a kapcsolatteremtés helyszínei. Sok-sok helyről egy színtéren összpontosulnak az emberek. Számtalan interakció éri az embert, ezekben a létesítményekben. Kapcsolatok teremtődnek a padtárssal, az oktatókkal, az osztállyal, de akár egy szünet alkalmával az évfolyamtársakkal és az összes többi tanulóval is. Találkozások a konyhán, a büfében, a mellékhelyiségekben és a zöld területeken is. Embertől emberig és interakcióból, interakcióba haladunk ilyenkor.

Sokszor bele sem gondolunk, hogy a szabad szemmel látható világ kontaktusai mellett léteznek bizony más jellegű találkozások is a mikro szinten. Ezek nem az orrunk előtt zajlanak, azonban jelentőségük és következményük annál inkább szemtűnő. Az olyan egysejtűek gazdatestre való találására gondolunk, mint a vírusok és a baktériumok. Ugyanis ezek azok a színterek, ahol zárt térben tengernyi ember összpontosul, valóságos álom a kórokozók számára, így a kapcsolatteremtések gócpontjaiban érdemes fokozottabban figyelni a fertőzések megelőzésére.

Mit tehetsz annak érdekében, hogy több makro találkozás legyen, mint mikro? Tartsd kezeid mindig tisztán! Nézz szét a www.praktikusbolt.hu kínálatában és válaszd ki azt a BradoLife terméket, amely számodra vagy gyermeked számár a legalkalmasabb lehetnek az iskolában töltött órákban.

Ha bizonytalan vagy, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venned a választás előtt ajánljuk, hogy ezeket vedd górcső alá:

  • Olyan terméket válassz, amely biztosan nem folyik ki gyermeked iskolatáskájába.
  • Olyan terméket válassz, amely nem nehéz és elfér még akár egy tolltartóban is.
  • Olyan terméket válassz, melynek használata nem bonyolult és előzetesen ismertetted.