A klórmészoldatos kézmosástól a BradoLife kézfertőtlenítőig

Július 1. a magyar egészségügy napja, szokás Semmelweis napnak is nevezni, hiszen 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác, „az anyák megmentője”. A BradoLife számára talán ez az egyik legfontosabb nap az évben, hiszen a fertőtlenítés, azon belül pedig a kézfertőtlenítés gyökere egészen a 19. század híres magyar orvosig vezethető vissza. Így tehát közvetve, a cég alapjai is a neves magyar orvoshoz köthetőek.

A gyermekágyi láz akkoriban gyakori és pusztító betegségként tombolt, egészen addig, míg Semmelweis rá nem jött, hogy a fertőzést – legtöbb esetben – maguk az orvosok okozzák. Ugyanis a boncolást követve gyakran előfordult, hogy a szülészeti osztályon folytatták a doktorok és hallgatók a segítő munkát, fertőtlenítetlen kezekkel.

Kezdetben, még csak feltételezett megoldásként, Semmelweis a klórmészoldatos kézmosást antiszeptikumként ajánlotta kollégáinak. A kézmosás hatása hamar érzékelhető volt, ám eleinte a szakma szkeptikusan fogadta a kezdeményezést. Először csak a szülészeti osztályra való belépés előtt volt kötelező a kézfertőtlenítés, majd szépen lassan elterjedt és bevezették, hogy minden orvosi beavatkozást megelőzően vagy követve, egyik osztályról a másikra térve, az előírásnak megfelelően mossanak kezet a kórházi dolgozók. Ez a procedúra körülbelül negyedórát vett igénybe. Akkoriban mosást egészen könyékig kellett elvégezni, körömkefe segítségével.

A BradoLife termékeket gyártó Florin Zrt-nél 2 márka is van, amely az origójába a fertőtlenítést helyezi. A Brado a professzionális szférának szánja termékeit, így azokat főleg az egészségügyben használják. A BradoLife termékek pedig a lakossági fertőtlenítésért felelősek.
A csapatunk sok dolgot ünnepel ezen a napon. Egyrészről fontos a gyökerekhez való visszatérés és a nemzetünk nagyjaira való emlékezés. Másrészről az egészségügyi és a lakossági fertőtlenítés a cég egyik fő feladata, így nem kérdés, hogy a magyar egészségügy napja jeles alkalom a társaságnál. A vállalat több mint 40 év tapasztalatával és szakértelmével küzd, a tiszta kezekért – Semmelweishez hasonlóan.