Higiénia a hálószobában

Életünk folyamán rengeteg időt töltünk az ágyban. Például az az ember, aki 80 éves koráig él, életéből körülbelül 24 évet fekszik az ágyában. Ennek ellenére sokan mégsem veszik elég komolyan a higiéniai szabályokat, pedig ez rendkívül fontos az egészségünk megőrzése érdekében. Bemutatunk nektek néhány fontos higiéniai lépést, amelyek betartásával nyugodtan élvezheted az alvás kényelmét és a szervezeted is köszönetet mond majd értük.

1. Szellőztess rendszeresen!

A hálószobát érdemes naponta akár többször is kiszellőztetned. Reggel fontos, hogy megszabaduljunk az éjszaka folyamán elhasznált, állott levegőtől, lefekvés előtt pedig a beáramló friss és tiszta légtömeg elősegítheti a jobb alvásminőséget az éjszaka folyamán. Ha van rá lehetőséged, érdemes az ágyneműt mosás után hosszabb ideig a napon hagyni, ugyanis a napfény gátolja a poratkák megtelepedését.

2. Légy alapos és rendszeres!

Mindennek az alapja a rendszeres és alapos takarítás. Porszívózd és mosd fel a szobát amilyen gyakran csak tudod, különös tekintettel az ágy- és más bútorok alatti területekre, hisz attól, hogy nem szembetűnő, ott is megáll a por. A szemetet és a szennyest ne a szobában tárold, ezeknek máshol a helye. Hívd segítségül a BradoClub felületfertőtlenítőjét, amely gyors és hatékony megoldás a bacillusok ellen.

3. Cseréld le gyakran az ágyneműd!

Az ágynemű gyakori cseréje nagyon fontos feladat a hálószobai higiénia fenntartása érdekében, mégis gyakran megfeledkezünk róla. Az ágynemű közvetlenül találkozik a bőrünkkel, ezért könnyen megragadnak rajta az elhajt hámsejtek, valamint az izzadság is. Emiatt elkezdenek szaporodni a baktériumok, amelyek betegségek és aknék kialakulásához vezethetnek. Cseréld le a huzatot hetente, ha izzadósabb vagy, akkor még gyakrabban. Tisztításukhoz pedig használj BradoClub fertőtlenítő folyékony mosószert.

4. Gyakran válts pizsamát!

Kutatások szerint a nők átlagosan 17 naponta, a férfiak 13 naponta cserélnek pizsamát, ami nagyon ritka. Sokkal többet van rajtunk a pizsamánk, mint azt gondoljuk, akár 10-12 órát is viselhetjük a testünkön. Éjjel is izzadunk és az elhalt hámsejtek is hozzátapadnak a ruhaanyaghoz, ami a kórokozók melegágya. Az egészséged érdekében cseréld le a pizsamádat 3-4 naponta.

5. Ne engedd a háziállatod az ágyadba

Bármennyire is szereted háziállatodat, ne engedd az ágyadban aludni. Akár macskád van, akár kutyád az állatoknak higiénés szempontból nem szabad a háló közelébe kerülniük, különösen nem az ágy közelébe. Rengeteg bacilus ragad meg a talpukon és a bundájukon, amikor kimennek a szabadba, este pedig mindezt könnyen bevihetik az ágyadba.

A higiénia betartása kulcsfontosságú a betegségek elkerülése érdekében. A hálószobád tisztán tartásához válaszd a BradoLife termékeket, hogy hatékonyan el tudd távolítani a bacikat a szoba minden apró szegletéből.