Tiszta szívvel az állatokért

A kisállat örökbefogadás merőben új irányt vett fel a kétezres évek elején. Intézményi szinten a menhelyektől egészen az állatkertekig, az élőlények tekintetében pedig a kóbormacskáktól a nagymacskákig nőte ki magát a karitatív tevékenység. Hazánkban szinte már nincs olyan állatkert vagy vadaspark, ahol ne lehetne egzotikusabbnál egzotikusabb állatokat adoptálni.

Ez persze nem azt jelenti, hogy ezentúl az örökbefogadók a kutyaházban farkasokat tarthatnak, vagy hogy pórázon ezentúl leopárdot sétáltatnak a parkban.

Aki úgy dönt, hogy állatkerti állatot szeretne örökbe fogadni, lehet akár maganszemély vagy vállalat tudomásul kell vennie, hogy nem viheti haza választottát. Úgynevezett nevelőszülővé válhat, hiszen az általa felajánlott összeggel támogathatja az élőlény ellátását, gondozását nagy segítséget nyújtva azzal az állatnak és az intézménynek.

A kezdeményezéshez Brado professzor képviseletében a BradoLife termékeket gyártó Florin Zrt. is csatlakozott idén májusban, és úgy döntött, hogy örökbe fogad egy állatot a Szegedi Vadasparkból.
Az élőlény kiválasztását azonban a BradoLife közösségi oldalainak lelkes követőire bízta egy nem minnapi nyereményjáték keretei között. Ezzel nem csak a játékban résztvevő családoknak kedvezve, hanem az állatoknak is. A fődíj sem nevezhető átlagosnak, a nyertesek ellátogathatnak családjukkal, az ország legnagyobb területű vadasparkjába Szegeden. A létesítmény különlegessége, hogy kifejezetten a veszélyeztetett fajok tartására fókuszál. Az országban számos egzotikus faj, csak ott található meg. Így, ha sörényes farkassal, ködfoltos leopárddal, Alaotra-tavi bambuszmakival, Darwin-nanduval vagy fosszával szeretnél találkozni nem kérdés, hogy hova kell menned.

Játékunk során a fák lombjait legelésző zsiráf, a selymes szőrű inka alpaka, a mesékből jól ismert nektárkedvelő gyűrűs farkú maki, illetve a nappal szinte láthatatlan vörös panda közül lehetett választani az egy hónapon át tartó voksolási időszakában.

Május 12-én lezárták a szavazást és büszkén jelenthetjük ki, hogy Brado Professzor mostantól vörös panda nevelőszülő lett. A szavazásban résztvevők közül hárman, akik sorsolás alapján lettek kiválasztva, hamarosan megkapják a családi belépőjegyeiket a Szegedi Vadasparkba, ahol zsiráf etetésen vehetnek részt. Kell ennél jobb gyereknapi ajándék?

Forrás: zooszeged.hu

Gratulálunk a nyerteseknek és köszönjük, a kiválasztás folyamatában nyújtott segítséget!