Takaríts a közösségért a Takarítás világnapján

Szeptemberben ünnepeljük a takarítás hónapját. A BradoLifenál különösen nagy nap ez hiszen ekkor igazán a tisztaságé a főszerep. A Magyarországon is elhíresült jeles nap alapvetően Ausztráliából ered és napjainkban már több mint 80 országban tartják számon, és szerveznek programokat köré. 1992 óta jelentőségére ma már a WHO és az ENSZ is felhívja a figyelmet.

Az ünnep célja, hogy figyelmeztesse a társadalmat a hulladékok elszaporodásárának globális súlyára és Bolygónk szennyezettségének és szennyezésének következményeire.

A hulladékok elszaporodásával a baktériumok és vírusok gombák száma is megnövekszik, tehát az egyik probléma szüli a másikat. Ilyenkor fontos, hogy ne csak a közvetlen környezetünk tisztaságáért tegyünk, hanem próbáljunk globálisan gondolkodni.

Összeszedtünk pár tevékenységet, amit gond nélkül bárki elvégezhet nagyobb erőfeszítés nélkül. Szedjünk szemetet egy hozzánk közeli parkban, indítványozzuk, hogy elkezdjük munkahelyünkön vagy iskolánkban is szelektíven gyűjteni a hulladékot. Tisztítsuk meg a műanyaghulladékoktól a lakóhelyünkhöz közeli tavakat, patakokat. Fertőtlenítsük lépcsőházunkban a lépcsőkorlátot vagy akár a liftet, a hozzánk legközelebbi buszmegállót.

De ha nincs időnk az említett tevékenységekre, már az is segítség a Bolygónknak, ha beszélünk a problémáról és buzdítjuk a körülöttünk élőket arra, hogy kezeljék a környezetszennyezést tudatosan és tegyenek ellene.