Nyári kézfertőtlenítési tippek

Itt a nyár, jöhetnek a balatoni csobbanások, a kiruccanások, a vízparti napozások, az esti borozások és grillpartik. Megannyi program, nyüzsgés, finomabbnál-finomabb ételek és sokszínű élmények: 2022 nyara számos emlékezetes pillanatot tartogat. Mindeközben a higiéniáról se feledkezzünk meg! Amilyen körültekintően választjuk a napi programunkat, legalább olyan figyelmesen szerezzük be a hozzá passzoló fertőtlenítőszerünket is. Íme néhány tipp, mikor, mit érdemes használni és hogy miként válasszunk fertőtlenítőszert.

Bringatúra a haverokkal

Akár a Velencei-tavat kerüljük meg, akár a városban bringázunk, vagy eltekerünk Szentendrére, egy biztos, kézbe kell vennünk az irányítást. A szó átvitt és tényleges értelmében is. A kormányt könnyen tisztán tarthatjuk például a BradoLife fertőtlenítő kendővel, ami praktikusan egyenként van csomagolva, így nem foglal sok helyet, ellenben higiénikus. Emellett akár a kormányra, vagy a hátizsákunkra rögzíthető szilikontokba illeszthető 50 ml-es gél is remek választás.

Piknik a szabadban

A pléd leterítve, a kosár tele finomságokkal, ám mielőtt nekilátnánk, elő a fertőtlentőszerrel. Ha többen összejövünk, akkor vihetünk magunkkal akár egy 500 ml-es BradoLife kézfertőtlenítő gélt is, amiből mindenki kedvére nyomhat. Az illatok között is kedvünkre válogathatunk, attól függ, éppen mihez van kedvünk, vagy mit szeretünk. Kamilla, levendula, aloe vera vagy citrom illat?

Strandon a barátnőkkel

Csúszdák, nevetés, ugrás a medencékbe, napozás, szauna, no és persze a jól megérdemelt lángos. Ilyenkor érdemes bevetni a BradoLife antibakteriális tusfürdőit, amikkel jelentősen csökkenthető a bőrre került kórokozó baktériumok száma. Lángos előtt pedig praktikus a BradoLife kéz- és bőrfertőtlenítő spray.

Családi nyaralás

Ha úton a család, akkor az 50 ml-es BradoLife kézfertőtlenítő gél szinte kötelező, akár autóval, vonattal, repülővel vagy busszal utazunk. A tömegközlekedésen már szinte bevett szokás, hogy mikor leszállunk a kezünket fertőtlenítjük, ám kevesen gondolnak rá, hogy az autónk belső terében is rengeteg az olyan felület, melyet nem elég csupán portalanítani, letakarítani, fertőtlenítésre is szükség van. Az utazás során többször is érdemes áttörölni a kormányt, sebváltót, kéziféket, a biztonsági öv csatját, a kilincseket és a műszerfalat a BradoLife fertőtlenítő kendőjével. Evés előtt pedig mindenképp ügyeljünk arra, hogy tiszta kézzel nyúljunk az ételhez. Jó alaposan mossuk meg a kezünket szappannal, ha nincs rá mód, használjunk víz nélkül tisztító fertőtlenítő gélt vagy kéz- és bőrfertőtlenítő sprayt.

Mire figyeljünk a fertőtlenítőszer választásakor?

A címke tartalmazza a legfontosabb információkat, amikre szükségünk van a választáshoz. Először győződjünk meg a fertőtlenítő hatásspektrumáról: ez megmutatja, hogy előírás szerinti használat esetén, milyen kórokozók ellen hatásos. Az alábbi fogalmak fordulhatnak elő: baktériumölő (bactericid), gombaölő (fungicid), vírusölő (virucid), valamint tuberkolocid, mely arról árulkodik, hogy elpusztítja a TBC-t okozó baktériumot is. Ilyenek például a Florin Zrt. modern szegedi üzemében, korszerű technológiával gyártott BradoLife kéz-és bőrfertőtlenítő termékek. Fontos információ a felhasználási terület is. Ebből szerezhetünk információt, hogy az adott termék felhasználása felületre vagy kézre és bőrre, esetleg valamilyen eszközre javasolt.

Mi a különbség a fertőtlenítő, illetve az antibakteriális hatású termékek között?

Amíg fertőtlenítő hatás abban áll, hogy elpusztítja a hatásspektrumába tartozó kórokozókat vagy megszünteti a fertőző képességüket, addig az antibakteriális hatású termékek nem semmisítik meg a kórokozókat, azonban blokkolják a baktériumok szaporodását.