Kézfertőtlenítés: fél egészség!

A rendszeres kézmosás elterjedésével az emberiség történelmi fordulóponthoz érkezett. Ennek az egyszerű higiéniai szokásnak a következtében számos fertőzésnek elejét lehetett venni. Nem kis büszkeségünkre szolgálhat tehát, hogy mi, magyarok úttörők voltunk a kézfertőtlenítés területén.

Semmelweis öröksége, a kézfertőtlenítés

Az „anyák megmentőjeként” emlegetett, nemzetközi tekintélyű orvos, Semmelweis Ignác az, akinek a fertőtlenítő kézmosás elterjedése köszönhető. Ennek a kezdetben furcsának és fölöslegesnek tűnő szokásnak köszönhetően a 19. század első felében drasztikusan csökkent a gyermekágyi lázban elhalálozott nők száma.

Mára rutinná vált, hogy a szennyeződéssel járó tevékenységek után, hazatéréskor vagy étkezés előtt kezet mosunk. Ennek a szokásnak a terjedésében fontos szerepet játszott Semmelweis felfedezése, aki osztályán elrendelte az orvosoknak a terhes nők vizsgálata előtti fertőtlenítő kézmosást. A „magyar találmány” hatására a Semmelweis Ignác által irányított osztályon a nők elhalálozása 18%-ról 1%-ra csökkent.

A fertőtlenítő kézmosás előnyei családodban

A kifogástalan tisztaságot nem csupán az egészségügyi intézményektől kell megkövetelnünk: haza is vihetjük azt a BradoLife termékeivel, amelyek egykor az egészségügyben használt, hasonló higiéniai szerek otthoni változatait jelentik.

Különösen a szülők számára fontos, hogy a higiénés kézfertőtlenítés eszközei otthonukban is elérhetőek legyen, hogy ezáltal csökkentsék a fertőzések kockázatát. Ha beteg a gyerek, az az egész család számára a legnagyobb lelki megpróbáltatás, nem is beszélve arról, hogy a nem megfelelő higiéniai körülmények esetén egyik családtag a másik után dől ágynak a ragályos betegségek következtében, mint amilyen a nátha, az influenza, a meningitisz, a hörghurut, a hepatitisz A vagy a fertőző hasmenés.

Kézfertőtlenítés mellett termékeink a teljes család ápolt külsejét, tetszetős megjelenését is biztosítani tudják, a legkisebbek családtagoktól a legnagyobbakig. A nagy magyar „kézmosás-feltaláló”, Semmelweis Ignác szellemi örököseiként cégünket az a megtiszteltetés érte, hogy 2016-ban egyedüli magyar gyártóként vehettünk részt a Las Vegasban megrendezett nemzetközi szépségipari kiállításon, a CosmoProfon.

Nézzen utána a következő linken, hogy milyen lehetőséget tudunk biztosítani Önnek a higiénés kézfertőtlenítésre!