Hogyan vásárolj biztonságosan a koronavírus-járvány idején?

Közelednek az ünnepek, és ilyenkor még többen vannak az üzletekben, a piacon és a bevásárlóközpontokban. Ez az időszak máskor is stresszes és megterhelő, de a jelenlegi járványhelyzet miatt most még ráadásul veszélyes is lehet.

Így csökkentsd minimálisra a fertőződés veszélyét:

Írj listát!

Gondold át előre, hogy mi mindent szeretnél megvenni vagy megnézni. Így nem ott helyben a boltban kell majd töprengened, hogy mi legyen a megfelelő ajándék vagy mi hiányzik még az ünnepi menühöz. Ha ezt a látszólag egyszerű lépést megteszed, már sokkal kevesebb időt töltesz emberek között, és nagyban csökkented a fertőzés lehetőségét. 

Viselj orrot és szájat eltakaró maszkot!

Bár ez mindenhol ki van írva, mégis fontos hangsúlyozni, hogy viselj maszkot, ami az orrodat és a szádat is elfedi. Ha mindenkin van maszk, akkor jelentősen csökken a fertőzés veszélye, hogy a kilélegzett levegővel, vagy a köhögéssel és a tüsszentéssel levegőbe jutó pára és a benne található vírusok megfertőzzenek téged és másokat.

Tarts távolságot a többi vásárlótól!

Amikor sorban állsz például a húspultnál a zöldséget szeretnél mérni vagy már a pénztárnál állsz sorban, fontos, hogy figyelj az 1-1,5 méteres távolságra. Ha egy sorban tumultus alakult ki, akkor addig inkább kerülj, és haladj tovább az előre megírt listádon, és később térj vissza ahhoz a sorhoz.

Kerüld az arcod érintését!

Semmiképp se nyúlj az arcodhoz, és ne dörzsöld meg a szemed, illetve a szádhoz semmilyen körülmény között ne nyúlj! Ha valamiért elkerülhetetlen, kizárólag papírzsebkendővel töröld meg az arcod, az orrod vagy a szemed.

Fizess bankkártyával!

Hacsak teheted, fizess bankkártyával érintésmentesen. Így elkerülheted bankjegyekkel és a pénzérmékkel való érintkezést, amiken rengeteg kórokozó tud megtelepedni. Sőt, ha a bankkártyádat sem szeretnéd elővenni, használhatod a telefonodat is, ha van rajta Google Pay vagy Apple Pay alkalmazás.

Vásárlás után azonnal fertőtlenítsd a kezeidet!

Már szinte minden bolt van kihelyezett fertőtlenítő gél a bejáratnál és a boltban is vannak fertőtleníztő pontok. A fertőtlenítő használata nem csak a belépéskor, hanem sokkal inkább a távozáskor fontos. Mindig legyen nálad BradoLife kézfertőtlenítő gél, vagy BradoLife fertőtlenítő spray, amit a fizetés és a vásárolt termékek elpakolása után azonnal tudsz használni.

Ha pedig éppen kifogyott az otthoni BradoLife készleted, rendelj itt!