Higiéniai tippek kisiskolásoknak és szüleiknek

Lassan beköszönt a szeptember és vele együtt az iskolakezdés. A pandémia helyzet sokkal kedvezőbb, mint az elmúlt két évben, de ahhoz, hogy ez így is maradjon továbbra is ajánlott odafigyelnünk a higiéniai előírások betartására, s ez még inkább igaz akkor, mikor közösségben tartózkodunk.

Ősztől a gyerekek második otthonává az iskola avanzsálódik, mindenképp érdemes ezért, az ifjoncok kezeinek kórokozó mentességére nagyobb figyelmet fordítani. Szülőként fontos, hogy elmagyarázzuk, mit, miért és hogyan tegyenek gyermekeink, ha kezeik tisztaságáról van szó. Nem elegendő minden esetben, ha csak a higiéniai regulákat hangsúlyozzuk.

A rendszeres és helyes kézmosás lépéseinek megtanítása és annak hangsúlyozása mellett jó, ha a kézfertőtlenítési lehetőségeket is megismertetjük gyermekeinket, hiszen sok olyan szituáció adódhat, amikor nincs a közvetlen közelünkben folyóvíz és szappan.

A kézfertőtlenítőkkel a szemeink számár láthatatlan kórokozóktól szabadulhatunk meg. A spray, gél vagy kendő segítségével megakadályozhatjuk, hogy a kórokozók ne kerüljenek gyermekeink szervezetébe a kezükről. A BradoLife kézfertőtlenítő termékeinek köszönhetően egyszerű és hatékony lesz a kéztisztítás.

Ha fertőtlenítőszert csusszantunk a tisztasági csomagokba fontos, hogy hangsúlyozzuk, hogy a termék használata után NE nyúljanak arcukhoz, NE nyalogassák ujjaikat, NE dörzsöljék meg szemüket. Hiszen ezen termékek erős irritáló érzést okozhatnak, ha érzékeny bőrfelületre vagy érzékszervbe kerülnek.

A kis mancsok tisztaságát elősegítő termékeinket kifejezetten ajánljuk orrfújás, tüsszentés, köhögés, mosdóhasználat, udvari játék, tömegközlekedés után!

Fontos, hangsúlyoznunk, hogy ha gyermekünk bizonytalan a kézfertőtlenítők használatát illetően inkább kérjen segítséget egy felnőttől, illetve olvassa el a csomagoláson található információkat

Jöjjön egy kis segítség, hogy alapos legyen a kézmosás!

Lépések:

  1.     1. Nedvesítsd meg a kezed, és adagolj folyékony szappant, vagy sima szappannal dörzsöld addig, amíg nagyon-                 nagyon habos nem lesz.
  2.     2. Kezdd el magadban énekelni a „boldog szülinapot!” című dalt. Közben dörzsöld, dörzsöld a tenyereket, a kézfejet,         egészen a csuklóig, az ujjak között, a hüvelykujj tövében.
  3.     3. Ne feledkezz meg a körmök alatti részről sem: „vakard” minden ujjaddal az egyik, majd a másik tenyered. Csináld           ezt addig, amíg a dalt kétszer el nem énekeled magadban
  4.     4. Öblítsd le alaposan folyó víz alatt, figyelve az ujjak közötti, és a körmök alatti részre is.
  5.     5. Szárításhoz használj papírtörlőt, papírzsebkendőt, vagy otthon tiszta törölközőt. Kész is!