Együtt élve a koronavírussal: otthon és a lakáson kívül

A pandémia során megtapasztalt higiéniai előírások – a megfelelő kézmosás, a kézfertőtlenítés, a távolságtartás és a maszkhasználat – mindenki számára bevésődtek. Igaz, a kötelező járványügyi intézkedések most lazultak, azonban önmagunk és környezetünk érdekében nem árt továbbra is betartani a főbb higiéniai szabályokat. Összegyűjtöttük a leghasznosabb gyakorlati praktikákat a megfelelő védekezéshez.

Életünk azon színterein, ahol a legtöbb időt töltjük, kiemelten törődnünk kell a higiéniával. Otthonunkban és a munkahelyünkön egyaránt fontos olyan tiszta és friss környezetet teremtenünk, amelyben védve érezhetjük magunkat és szeretteinket a fertőzéseket okozó kórokozóktól.

Miről ne feledkezzünk meg?

 • Fertőtlenítsük rendszeresen a gyakran használt felületeket! Miután megfogtunk egy gyakran megérintett felületet (pl. pult, asztal, kilincs), és nem sokkal ezután az arcunkhoz vagy a szemünkbe nyúlunk, kész is a baj: a baktérium vagy a vírus bejutott a szervezetbe.
 •  
 • ◾Naponta többször fertőtlenítsük a gyakran használt eszközöket! Akár otthon, akár a munkahelyünkön tartózkodunk, szükségessé válhat a különböző eszközök (egér, billentyűzet, távirányító, telefon, kulcsok) fertőtlenítése. Az, hogy csak Ön ér a telefonjához, nem akadályozza meg a fertőzést, hiszen egy kilincsről is könnyedén átviheti rá a kórokozókat.
 •  
 • Konyha, mosdó – ezekről se feledkezzünk meg! A konyhapultra ne tegyünk olyan tárgyat, ami nem odavaló és nem élelmiszer, például mobiltelefont, kulcsot, pénztárcát. Ha ez elkerülhetetlen, akkor gyakran fertőtlenítsük a felületet. A mellékhelyiségben a WC-ülőke mellett sokan megfeledkeznek a WC-kefe nyelének a fertőtlenítéséről, illetve a toalett környékén lévő falfelületről.
 •  
 • Mindig alaposan mossunk kezet! Akár több millió kórokozót is hordozhatunk a kezeinken. Sok esetben saját magunkat fertőzzük meg, amikor hozzáérünk a szánkhoz, a szemünkhöz, az orrunkhoz, vagy egy óvatlan pillanatban kézmosás nélkül esünk neki a szendvicsünknek.
 •  
 • Használjunk alkoholos kézfertőtlenítőt! Azok, akik rendszeresen kézfertőtlenítőt használnak, lényegesen ritkábban szenvednek hasmenéstől, láztól, köhögéstől. Kézfertőtlenítéssel megelőzhető a légúti fertőzések közel negyede, valamint a hasmenéses megbetegedések közel fele.
 •  
 • Tartsuk szem előtt utazás során! Utazás közben kiemelten fontos a megfelelő kézhigiénia, hiszen számtalan helyzetben érintkezhetünk koszos és esetlegesen fertőzött felületekkel, ráadásul ritkábban van alkalmunk az alapos kézmosásra.
 • Figyeljünk az autónk tisztaságára is! A kormány, a sebváltó, a kézifék, a biztonsági öv csatja és a kilincsek is hordozófelületei a kórokozóknak. Gondoljuk végig, hogy egy nap alatt mennyit használjuk ezeket!

Fertőtlenített környezet mindenkinek – Ez a BradoLife

A Florin 1988 óta gyárt a legmagasabb igényeket is kielégítő fertőtlenítőszereket kórházak, egészségügyi intézmények számára. Sok éves tapasztalatuk alapján született meg a BradoLife termékcsalád, azzal a céllal, hogy a lakosság számára is elérhetővé váljanak a professzionális készítmények. A BradoLife kéz- és bőrfertőtlenítők, valamint a BradoClub felületfertőtlenítők ugyanis elpusztítják a vírusok, baktériumok és gombák 99,99%-át!

A BradoLife folyékony szappant a mindennapokban tudja használni otthonában vagy munkahelyén, a gélt és a törlőkendőt pedig útközben, amikor szüksége van az egyszerű, de hatékony fertőtlenítésre. A BradoClub felületfertőtlenítőt bárhol használhatja, hogy a gyakran megérintett felületek és tárgyak mindig tiszták, vírus- és baktériummentesek legyenek.

A széles hatásspektrumú kézfertőtlenítő készítmények egy fázisban tisztítanak és fertőtlenítenek, továbbá bőrvédő adalékot is tartalmaznak. A BradoLife termékek leginkább kedvelt tulajdonságai közé tartozik, hogy nem ragadnak, gyorsan elpárolognak, illatuk kellemes, nem folynak, nem szárítanak, mindezt klór-, aldehid- és színezékmentesen!

A termékeket könnyen beszerezheti online a webáruházból, szinte bármely patikában, továbbá több drogériában és hipermarketben.