A telefont is érdemes fertőtleníteni?

Ha a használati tárgyak beszélni tudnának, szinte biztosan arra kérnének, hogy gyakrabban fertőtlenítsd őket. Eszközök, melyeket nap-mint nap használsz; az arcodhoz emeled, a füledhez tartod, a kezedben fogod, de ugyanakkor le is ejted, hozzá is érinted, kölcsön is adod.
Mik is ezek pontosan és hogyan tarthatod tisztán őket?

Bele sem gondolunk, hogy a leggyakrabban használt kütyüink milyen kórokozó-paradicsomokká avanzsálódhatnak, ha nem fordítunk kellő gondot tisztításukra. Telefon, kulcscsomó, bankkártya, pénztárca, fülhallgató – táskánk, zsebünk, mindennapjaink elválaszthatatlan részei ezek az eszközök. Kezünkben vannak a metrón, az utcán, a boltban, a munkahelyünkön és – ami a problémát okozza, – otthon is. Valójában az lenne a legjobb megoldás, hogy ezt is mint a ruhát, le lehetne cserélni, amikor hazaérkezünk egy otthoni telefonra, otthoni kulcscsomóra, otthoni bankkártyára, otthoni pénztárcára, otthoni fülhallgatóra.

Képzeljük csak el, hogy ugyanazt a telefont nyomkodjuk este az ágybán, amit a boltban vásárlás közben, vagy a villamoson, munkába menet. Kezünk közben, kilincsről- kilincsre, kapaszkodóról-kapaszkodóra, és még sok mások által is használt helyről-helyre jár, ami tele lehet vírusokkal, gombákkal és baktériumokkal. Úgy fogjuk meg a kulcsunkat, telefonunkat, bankkártyánkat, hogy előtte sokak által igénybe vett fogantyúba kapaszkodtunk, vagy éppen a bevásárlókosarat pakoljuk tele.

Mi a megoldás? Első lépésben gondoljuk végig, hogy mik azok a tárgyak, melyeket otthon és az utcán is gyakran használunk. Kézbevételük előtt, és után is tisztítsuk kezeinket Bradolife fertőtlenítő kendővel, géllel vagy sprayel. Azt követően csoportosítsuk őket aszerint, hogy mivel lehet őket fertőtleníteni, például érheti-e víz az eszközt vagy sem. A Bradolife fertőtlenítő kendő alkalmasak például, kulcsok, bankkártyák, fülhallgatók megtisztítására is vagy áttörölhetjük vele telefonunkat, bankkártyánkat és akár bizonyos anyagú pénztárcákat is.

Ilyen kis cselekedetekkel is sokkal biztonságosabbá teheted a mindennapjaid. Ügyelj a használati tárgyaid tisztaságára is!