Antibakteriális és fertőtlenítő szerek

Azokban a helyzetekben, amikor nincs lehetőségünk vízzel és szappannal kezet mosni, vagy a szokásosnál „erősebb” kéztisztításnak érezzük szükségét, segítségünkre vannak a praktikus, víz nélkül használható kézfertőtlenítő termékek. Kimutatások igazolják, hogy akik rendszeresen kézfertőtlenítő szert használtak, lényegesen ritkábban szenvednek a kórokozók okozta hasmenéstől, láztól, köhögéstől vagy épp megfázástól.

De vajon mit tartalmaznak ezek a kézfertőtlenítő termékek és miért fontos, hogy legyen nálunk utazás során, vagy az otthonunkban? Mikor és melyik típusra van szükségünk? Figyeljünk a címkékre, olvassuk el, mielőtt megvásárolunk egy ilyen terméket, hogy biztosak lehessünk abban, azt a hatást nyújtja, amit elvárunk. Ne féljünk az idegennek tűnő kifejezésektől, elmondjuk, mi mit jelent.

Mit jelent, ha az van írva a leírásban, hogy baktericid? Ezek a termékek, ahogy már a név is sugallja, baktériumölő hatásúak. Mivel a hasznosak mellett a káros baktériumok is folyamatosan körülvesznek minket, akár az utcán, tömegközlekedéskor vagy piszkos tárgyak megérintését követően, így fontos, ha van nálunk olyan kézfertőtlenítő, ami rendelkezik ilyen spektrummal, így segít a baktériumok elleni küzdelemben.

A fungicid tulajdonságú szerek nemcsak gátolják a gombák fejlődését, de teljesen el is pusztítják őket. Ha pedig azt látja egy címkén, hogy a fertőtlenítő virucid, akkor egy olyan vírusölő hatású szerrel van dolga, amely a vírusok génszerkezetét kémiailag megváltoztató hatóanyagot tartalmaz. Miért jó ez? Mert így a vírusok elvesztik virulens, vagyis fertőzőképes, mérgező hatásukat. Ha megnézi a fertőtlenítő szerek leírását, némelyiknél megtalálja a spektrumok felsorolásánál a tuberkulocid kifejezést is. Ezek a szerek a TBC-t, vagy más néven gümőkórt okozó baktériumokkal szemben nyújtanak védelmet.

Végül pedig essen szó a háztartásokban leggyakoribb fertőtlenítő típusról, az antibakteriális szerekről. Ezek olyan molekulák, amik az előző szerekhez képest némiképp enyhébb hatásúnak mondhatók: nem megölik a baktériumokat, csupán blokkolják a szaporodásukat. Az ilyen fertőtlenítők az erős hatóanyagokból kevesebbet tartalmaznak, ennek ellenére hatásosan léphetnek fel a baktériumok szaporodása ellen.

A BradoLife termékei rendelkeznek a baktericid, fungicid, virucid és tuberkulocid hatással. A termékeink menüpont alatt megnézheti, milyen szerek állnak rendelkezésére, hogy mindig tökéletesen tiszta és baktériummentes legyen a keze.

Tudja hol találkozhatunk a mindennapok során kórokozókkal? Kattintson és megtudja!