Megérkezett az ősz, magával hozva minden szépségét: a friss levegőt, az enyhe szélmozgást, a színesedő faleveleket és persze az iskolakezdést. J

A gyerekek újra találkoznak egymással, csapatokba verődve töltik el a hétköznapjaikat, és bizony a sok nyári élménybeszámoló mellett előfordulhat, hogy néhány bacit is cserélnek.

A sok közös játék persze nagyon eseménydús a szünidőről visszatérő gyerekeknek, a szülőknek azonban már kevésbé kalandos.

Riasztó adat, de a betegségek 80%-a érintés útján terjed! És kik azok, akik a legnagyobb veszélyben vannak? Azok, akik a legkevésbé képesek védekezni ez ellen, a gyermekek. Az óvatlan játék, a játszóterek homokozói számos fenyegetést rejtenek magukban, elég ha csak a kutya és macska ürülékre gondolunk. De nem is kell ilyen messze menni, az oktatási intézmények falain belül is könnyedén összeszedhetnek néhány baktériumot.

A kézen megtalálható kórokozók számának csökkentésével a megbetegedések kialakulása jelentősen csökkenthető.

A megfelelő kézhigiéné eléréséhez az első és legfontosabb feladat a napi többszöri alapos kézmosás, azonban ha ez nem minden esetben megoldható, hasznos ha van kéznél kézfertőtlenítő.

Nyugat-Európában elterjedt jelenség, hogy óvodákban és az iskolai tantermekben automata kézfertőtlenítő adagolókat szerelnek fel, megakadályozva ezzel a téli hónapokban a tömeges járványokat, amelyek javarészt a gyermekeket sújtják. A gyerekek imádják, használatával pedig hozzászoktathatjuk őket az egészségtudatos életszemlélethez. Ez egy követendő példa lenne itthon is!

Sőt! Tanulmányok szerint a kórházi fertőzések akár 90%-a megelőzhető lenne az alapos kézhigiénés protokoll betartásával, azaz megfelelő kézmosással és kézfertőtlenítéssel.

Ennek kapcsán szeretnénk megemlékezni Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulójáról, hiszen ő volt az, aki felhívta a figyelmet a kézfertőtlenítés jelentőségére. Felismerte ugyanis hogy, a gyermekágyi lázat az orvosok okozzák azzal, hogy boncolás után kézfertőtlenítés nélkül mennek át a szülészeti osztályra, és ott fertőtlenítetlen kézzel vizsgálják a várandós nőket. De nem menjünk ennyire vissza a múltba.

Miért jó a BradoLife gél?

A megfelelő kézfertőtlenítő kiválasztásakor fontos szempont, hogy milyen kórokozók ellen biztosít védelmet az általunk használt készítmény. A kórokozók nagy számára tekintettel egyáltalán nem mindegy, hogy csak baktericid vagy még ezen kívül virucid és fungicid hatással is rendelkezik. Ami azt jelenti, hogy a baktériumölő hatás mellett vírusölő és gombaölő hatású is egyben.

A BradoLife kézfertőtlenítő gélek antimikrobiális spektruma: baktericid (MRSA), fungicid, virucid és tuberkulocid, tehát védelmet nyújtanak a baktériumok, vírusok és gombák ellen egyaránt.

A kis kiszerelésű (50ml) BradoLife lágy gél könnyedén elfér bármelyik iskolatáskában, használat után gyorsan beszívódik a bőrbe, nem ragad, nem szárítja a kezet és különféle illatokban kapható (citromos, kamillás, aloe verás és illatmentes változatban).

Így már nem kell félni a közös játéktól!