Az adventi időszakban kiemelt figyelmet kell fordítanunk egészségünk megőrzésére, hiszen egyrészről a stressz és a kimerültség is okozhat súlyos problémákat, másrészről a zsúfolt bevásárlóközpontokban fokozott fertőzésveszélynek vagyunk kitéve.

A karácsonyi vásárlás sokunk számára nagy stresszel jár. A karácsonyi egészségtippek között az egyik legfontosabb, hogy ne hagyjuk utolsó pillanatra a bevásárlást és az ajándékok beszerezését. Kutatások kimutatták, hogy ha nem egy nagy bevásárló körúttal, hanem több kicsi vásárlással szerezzük be az ajándékokat, jobban vigyázhatunk egészségünkre. A feszített tempójú vásárlás hatására a vérnyomásunk nőhet, valamint szívritmuszavar is bekövetkezhet. Ebben az időszakban előfordulhat, hogy nehezebben birkózunk meg az otthoni és a munkahelyi problémákkal. Ilyen esetekben segítségünkre lehetnek a b-vitaminok, a magnézium, valamint a C-vitamin, melyek stresszoldó hatással bírnak.

A kimerültség és a stressz hatására könnyedén legyengülhet immunrendszerünk, így hajlamosabbak vagyunk a fertőzéses megbetegedésekre is. Bizonyítottan hatékony megoldás lehet a cinkben, vasban és C-vitaminban gazdag diéta, mely segíthet a fertőzések megelőzésében. Amennyiben úgy érezzük, táplálkozásunk során nem tudunk megfelelő mennyiséget szervezetünkbe juttatni, étrend-kiegészítőket is alkalmazhatunk.

Karácsonyi egészségtippjeink közül talán a legfontosabb, hogy a bevásárlóközpontokban is figyeljünk az alapos és helyes kéztisztításra. Bele sem gondolunk, hogy a nyüzsgő karácsonyi vásárlás során mennyi mindent érintünk meg, amiken hemzseghetnek a kórokozók. Ezt követően sokszor saját magunkat fertőzzük meg, mikor szánkhoz, orrunkhoz nyúlunk, illetve kéztisztítás nélkül kezdünk enni.

Helyes és alapos kézmosással megakadályozhatnánk a fertőzéses megbetegedések kialakulását: a légúti fertőzések közel negyede, a hasmenéses megbetegedések pedig közel fele ezáltal megelőzhető lenne. Praktikus megoldás a kézfertőtlenítő gélek használata, amiket kis méretüknél fogva táskánkban bárhová magunkkal tudunk vinni. A kézfertőtlenítő gél víz nélkül tisztít és fertőtlenít, amikor nem tudunk szappannal kezet mosni.

Akkor sem kell kétségbe esnünk, ha otthon hagytuk a kézfertőtlenítőnket, ugyanis országszerte számos pláza és bevásárlóközpont mosdójában ingyenesen használható BradoLife kézfertőtlenítő automatákat helyezünk ki a karácsonyi időszakra, hogy vásárlások során is biztosítsuk és segítsük egészségük megőrzését. Az ingyenesen használható automaták víz nélkül alkalmazható kézfertőtlenítő gélt adagolnak, mely hatékonyan pusztítja a kórokozókat, miközben nem szárítja a bőrünket, és kellemes illatot hagy a kezünkön.

Ha betartjuk ezeket a karácsonyi egészségtippeket, és megpróbáljuk minél inkább stresszmentesen végezni a karácsonyi bevásárlást, miközben kiemelten figyelünk kezünk higiéniájára, elkerülhetjük a betegségeket, és kicsattanó egészséggel élvezhetjük az ünnepeket.