Október 15-én – a kézmosás világnapja alkalmából – bevetésre indultak a BradoLife Baciirtók, hogy a helyes kézmosás fontosságára hívják fel a járókelők figyelmet.

A Szegedi Ifjúsági Napokon is találkozhattunk már velük, most pedig ismét felbukkantak, ezúttal Budapest belvárosában. A hátukon lévő tartályokból adagolták a BradoLife víz nélkül használható kézfertőtlenítő gélt, hogy elpusztítsák a járókelők kezéről a kórokozókat. Mindenki örömmel fogadta az ajándék kézfertőtlenítést: a fiatalok, akik gyakran utaznak tömegközlekedési eszközökön, és a családok is, akik a gyermekeiket igyekeznek óvni a kórokozóktól. Egy nagymama éppen zsebkendővel próbálta megtisztítani két unokája kezét, amikor odaértek a Baciirtók, és a fertőtlenítő géllel még hatékonyabb megoldást kínáltak a problémára.

A Baciirtók emellett ismertették a helyes kézmosás lépéseit, valamint érdekes, ugyanakkor meghökkentő tényeket tartalmazó szórólappal is igyekeztek felhívni az emberek figyelmét a helyes kézmosás jelentőségére. Tudtad, hogy nap mint nap akár több millió kórokozót hordozhatunk a kezünkön? Így sokszor saját magunkat fertőzzük meg, amikor szánkhoz, szemünkhöz, orrunkhoz nyúlunk, vagy kéztisztítás nélkül kezdünk enni. Alapos kézmosással, vagy adott esetben kézfertőtlenítéssel azonban megakadályozhatjuk a fertőzések kialakulását: a légúti fertőzések közel negyede, a hasmenéses megbetegedések közel fele helyes kéztisztítással megelőzhető.

A kézmosás lépései

Nézd meg Te is a Baciirtókról készült összefoglaló kisvideót:

https://www.youtube.com/watch?v=U6F7mBtUGAQ&feature=youtu.be