Fertőzésekkel térhet haza az ember az edzőtermekből, ahol a gépek és eszközök egy része akár koszosabb is lehet, mint a nyilvános vécék ülőkéje – derült ki egy közelmúltbeli amerikai vizsgálatból.

Megvizsgálva 27 fitneszgépet, az eredmények azt mutatták, hogy egy átlagos futópadon, edzőtermi biciklin és kézi súlyzón hemzsegnek a baktériumok.

 

 

Egy edzőtermi kerékpár 39-szer koszosabb, mint egy önkiszolgáló étterem tálcája, míg egy futópadon 74-szer több a baktérium, mint egy nyilvános mosdó vízcsapján. Higiéniai szempontból azonban a kézi súlyzók állnak az utolsó helyen: ezeken ugyanis 382-ször több a baktérium, mint egy nyilvános vécé ülőkéjén.

 

Az ezekből származó megfertőződések veszélyét minimálisra csökkenthetjük, ha használat előtt fertőtlenítjük az eszközöket. Nem minden edzőteremben áll rendelkezésre fertőtlenítőszer, de a kicsi, 100 ml-es pumpás BradoLife fertőtlenítő spray kényelmesen elfér minden sporttáskában. Ezzel edzés előtt befújva az eszközöket hatékonyan védekezhetünk a kórokozókkal szemben.

Sportolás után pedig a BradoLife kézfertőtlenítő gél használata adhat megnyugtató biztonságot és higiéniát.